dimarts, 12 d’octubre de 2010

Stand de la Wool Week (Setmana de la llana), al Design Centre Chelsea HarbourLa revista Mix Magazine publica avui al Facebook aquest video sobre la instal·lació efímera o stand dissenyat per a la "Wool Week" o Setmana de la Llana, celebrada actualment a Londres, al Design Centre Chealsea Harbour, fins al 18 d'octubre d'enguany.

La Setmana de la Llana promou l'ús d'aquest teixit natural, que trobem àmpliament utilitzat en el disseny de l'stand. Allà s'hi representen totes les fases que segueix el procés d'el·laboració de la llana, des de la seva font primària -les ovelles-, passant pel filat i arribant als teixits, presents en forma de petites mostres que constitueixen la pell d'una de les dues "casetes" de l'estand i que solen vestir la nostra vida en formes molt diverses, mostrades en diversos productes elaborats a partir del fil de llana. No podien faltar les moquetes i estores de llana que donen la seva calidesa al sòl dels stands. Finalment,trobem la llana aplicada als entapissats d'un element mobiliari com la cadira de braços, que sol acompanyar amb discreció i eficàcia la nostra vida casolana des de fa centenars d'anys, i també a les pantalles per làmpada.

L'entorn natural el simbolitzen les ovelles, els petits arbres, les formes corbes i la paleta de colors verd,os, cremes,ocres, terrosos i marrons. I el roig intens i viu, predominant als dos cubs-caseta, representa la calidesa i sensació protectora que ens proporciona la llana. Per acabar aquesta petita anàlisi, la intervenció humana en el procés de l'e·laboració de la llana i també a l'entorn general, el simbolitzen els productes transformats a partir de la llana i les línies rectes -cubs a tall de casa, mostres de teixits, mobiliari, etc. 

A remarcar que l'estand defineix la relació que cal que hi hagi entre l'ésser humà i el seu entorn tot destinant molt més espai als elements que representen la natura, ja que sense ella no podríem el·laborar aquests transformats que tants beneficis aporten a la nostra vida quotidiana. El missatge d'aquest estand, és, doncs, molt clar: adonem-nos d'aquests beneficis, ocupem el nostre lloc i cuidem el nostre entorn! En resum, es tracta d'un exemple perfecte per estudiar un cas de disseny d'estands.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada