divendres, 24 de juny de 2011

Crear un esquema de color a partir d'un objecte estimat

Una de les maneres d'encarar una Consulta de Color és partint d'un objecte estimat, com per exemple una obra d'art o un objecte d'artesania adquirit en un lloc o moment especial per part del propietari de l'espai interior. L'esmentat objecte serveix d'inspiració perquè ens n'agraden els colors, la textura, l'ambient que ens evoca... Alhora, també podem pretendre crear un marc que en realci les qualitats, la bellesa. A tall d'exemple, heus ací una paleta de colors creada a partir d'un objecte que vaig adquirir fa anys a un amic, una bombonera, d'inspiració modernista segons sembla.En aquest cas, als tons extrets de l'objecte n'hi he afegit alguns del mobiliari de l'entorn. La paleta obtinguda juga amb colors complementaris entre ells, per la seva situació al cercle cromàtic, com són la gamma dels grocs i la dels violetes.Obtenim també colors anàlegs, que ens permeten el·laborar l'esquema de color, com, en aquest cas, el color teula, de la família del taronja:


El daurat podria ser el color principal per als murs i el verd caqui ocuparia una paret d'accent. Morat i teula es podrien assignar a complements, com per exemple sofà i coixins. I en darrer lloc, per al paviment, podríem triar entre els colors següents:


Si triéssim el color platejat per al paviment, podríem assignar els altres dos al mobiliari, amb la qual cosa obtindríem un ambient ric i refinat, i també actual i extremat, d'acord amb la línia de mobiliari, complements i materials constructius escollits pel client. Evidentment, es podrien fer altres combinacions a partir de la mateixa paleta de colors, d'acord amb els gustos del client, que és el protagonista del projecte. Una de les meves propostes seria:


Però es poden fer moltes variants i eleccions diferents, com:


Organitzem els colors d'una manera diferent, on la dimensió de l'àrea ocupada representa la proporcionalitat emprada per a cada color. Aquí hem assigant el color teula a la paret d'accent, hem canviat el color del paviment, que realça els grocs daurats, i la resta els assignaríem a mobiliari, tapisseries i cortinatges. Hauríem d'estudiar bé el color del sostre, en funció de la il·luminació natural i artificial rebuda per l'estança. Com veieu, es tracta d'estudiar factors molt diversos, molt més enllà de triar entre dues o tres mostres a l'atzar, tasca en la qual els Consultors de Color per a interiors estan especialitzats.

Si t'agradaria millorar l'ambient a casa teva, et puc ajudar a crear l'harmonia desitjada amb els colors que estimes com a  centre.  Un cop triada la paleta de colors, et puc acompanyar en l'elecció dels materials, mobiliari i complements. No ho dubtis, contacta amb mi i consulta els meus serveis!

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada