dilluns, 30 d’abril de 2012

Tendències: Color Blocking per Homes i Xavier Sala i Martín

Aquesta setmana, en un post al meu blog en castellà, l'amig Xavi Mitjana, de Punto y Pelotas, comentava que no gosaria vestir una jaqueta de color vermell, tot i que és un dels que li agrada. Seguint la conversa, em va venir al cap la tendència actual anomenada Color Blocking. I em van agafar ganes de comprovar si, com creia, la tendència s'ha aplicat a la Moda Masculina. Efectivament, així ha sigut:
Però, què és el Color Blocking

Tal com explica Coporate Fashionista , el Color Blocking és una tendència recuperada el 2011 i que fou molt popular els anys 60 i 80 del s. XX. Consisteix a aplicar grans blocs de colors definits a les peces de vestir i complements.A les tendències 2011-12, es presenta  amb combinacions contrastades de colors vistosos. Per aplicar aquesta tendència cal seguir unes regles bàsiques i triar entre aquests tres esquemes:A - Monocromàtics: 1 sol color amb diferents matisos.
B - Peces soltes: mesclar peces de diferents colors contrastats ( 2 4).
C- Vestir una peça dissenyada segons aquesta tendència, amb el color blocking ja inclòs.

Per tenir èxit en el segon cas, es pot optar per un dels dos esquemes mostrats al Cercle Cromàtic següent:1- Colors complementaris: oposats en ell cercle cromàtic. En cas de voler destacar.

2- Colors anàlegs: colors propers en el cercle cromàtic. Produeixen combinacions més armonioses i menys xocants a la vista.

Tornant a la pregunta, pot un home vestir una jaqueta vermella? Vegeu una imatge del carrer a Paris, d'aquest mes d'abril:En aquest cas, s'ha optat per vestir colors complementaris en una combinació que no ens resulta desconeguda. I ara em direu, sí, però a casa nostra no es veuen homes que vesteixin així... i jo us diré que no gaire, però algun n'hi ha. Qui? Doncs algú que admiro de fa temps, tant professionalment com per la seva gosadia en vestir:

Efectivament, es tracta d'en Xavier Sala i Martín, prestigiós economista i professor a la Universitat de Columbia. Per tant, tot un professional molt seriós, que no té por de jugar fort amb els colors del seu vestuari. 

Quan comentava amb en Xavi, em va venir de seguida al cap. Potser perquè estic una mica cansada de la dictadura del què es pot fer i el què no quan ja no ets un jovenet de la darrera fornada... O una joveneta. Pero en tema de colors, els homes han sofert una dictadura molt fèrria. I ja és hora que se'n puguin anar alliberant. 

Portant el tema a un altre territori, es pot aplicar el Color Blocking a la decoració d'Interiors? Això és matèria per a un altre post.

Abraçades de colors!

Isabel de Yzaguirre,
La Colorista.

2 comentaris:

 1. Molt bé, i molt bones conclusions. El vestir però, i altres coses, van molt lligades a la personalitat de cadascú, la decoració d'interiors també, esclar. Hi ha gent mès predisposada a vestir o decorar d'una manera desenfrenada, d'altres mès clàssics, els amants del Rock'n'Roll per exemple vestiran i decoraran de la manera que és trobin mès comodes d'acord amb els seus gustos musicals. Són moltes les coses que influeixen a les persones a l'hora de triar.
  En la decoració com en altres oficis primer s'ha de ser una mica psicòleg i entendre la personalitat del client abans de fer el seu diseny, penso...

  ResponElimina
  Respostes
  1. Totalment d'acord, Xavi, així és. L'Interiorista, el Consultor de Color o l'Assessor d'Imatge s'han d'adaptar al desig, personalitat i necessitats del client.

   La meva intenció amb aquest post és senzillament aveure si alguns homes s'animen a vestir de manera més desenfadada i acolorida :)

   Elimina