divendres, 6 d’abril de 2012

Tendències de Color 2012-2013.

Potser us pregunteu per què, si em dedico als Colors per a Interiors i Arquitectura, escric un post sobre els Colors que es veurean a les Col·leccions de Moda Primavera-Estiu 2013 per a dones. És ben senzill d'explicar: com que m'agraden els colors i me n'interessens les tendències, els estudio a tots els camps possibles. I un dels més obvis és el món de la Moda. I què passa amb les Tendències de Color? Que hi ha una evolució en elles i que es preveuen per a tota la Indústria. I que estudiar-les en general fa que m'encanti observar-los a tot arreu. Això m'obre la ment a nous colors, combinacions i patrons tèxtils i murals. I tot això em permet renovar la meva visió de l'Interiorisme.

Què tenim, doncs, per a la Primavera Estiu 2013? Vegeu-ho al vídeo següent de Priscilla, publicat al seu blog de Colorandtrend:A Blue Bergitt també han publicat les Tendències de Moda 2012-13 d'acord amb els Trend-Forecasters de  Fashion Snoops, que queden perfectament resumides en la imatge que segueix:


Què hi trobem en comú?

D'una banda, segueix la tendència dels Colors Pastels i Xerbets, especialment el Menta, que ja es veurà durant la Primavera d'enguany. Inclou el Xerbet de Llimona i el Mousse de Préssec, entre d'altres. I segueixen els Blaus, entre els quals pren força el que a Fashion Snoops anomenen Blau Tinta

La Color Strategist Theresa Strickland publica el Blau com a Trend Alert 2013


Pel què fa als Grocs, seguiran amb força el Groc Sol i el Groc Banana, a més de l'esmentat Xerbet de Llimona:


Serà un color important per a aixecar-nos l'esperit: es considera evocador de la felicitat i de sentiments alegres. I representa la saviesa. Un toc de groc serveix per destacar un punt concret en un disseny.


Els Verds prenen ja enguany molta importància: representen la consciència ecologista envers els nostre entorn natural, que hem de cuidar i preservar com una joia. El 2013 aniran des del Menta Pastel fins al Verd Oliva, sense oblidar el Verd Jade, que evoca les joies fetes amb aquesta pedra preciosa:


El verd és el segon color més present al nostre entorn i es considera com un to neutre universal, representant de la Pau i l'Ecologia. Armònic i relaxant, constitueix un fons ideal per al disseny d'Interiors.


Finalment, el Vermell prendrà força, i també la família dels Taronges, tots ells estimulants i revitalitzants:

En trobem exemples a la nova col·lecció de tèxtils de Sanderson, presentats per Tapicerías Gancedo;


Sanderson a Tapicerías Gancedo

No oblidem els tons metàl·lics, especialment els Coures, i l'Esbargínia, ja important actualment:


Espero haver donat una panoràmica prou àmplia dels Colors que es veuran durant la temporada 2012-13. I si necessites fer una Consulta de Color, no dubtis a contactar amb mi. Tant per a Interiors com per a negocis i Informes de Tendències.
Isabel de Yzaguirre,
La Colorista.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada