diumenge, 24 d’agost del 2014

Ordenació bàsica dels colors


Per raons d'estudi, em veig en la necessitat de definir uns termes bàsics de color, unes categories generals. Havent'hi com hi ha tantes denominacions pels colors, he recorregut a investigar què podria trobar a la Wikipèdia. Això m'ha dut als Termes Bàsics de Color de Berlin&Kay, que he trobat útils per agafar una direcció.


"Colores" by Msanchog - Treball propi. Licensed under Creative Commons Attribution-Share Alike 3.0 via Wikimedia Commons.


Tal com s'explica -molt bé- a la Wikipèdia :

«Brent Berlin i Paul Kay van presentar l'any 1969 els resultats de les seves investigacions sobre la terminologia del color, en el llibre Basic Color Terms. Their Universality and Evolution, en el que afirmen que hi ha uns termes bàsics sobre el color comuns a totes les llegües i que per tant es poden considerar universals per a tots els humans. Tots dos sostenen que tant la cultura com l'evolució passen per diferents estadis en l’aspecte terminològic. Berlin i Kay defineixen 7 estadis evolutius, entre els que qualsevol llengua es classifica en funció de la seva terminología relacionada amb el color.»