Un xic d'històriaVaig néixer a Barcelona l’any 1957 .

Per part de la mare, vinc d’una nissaga de pintors i dauradors, des de força generacions enllà. L’avi, n'Agustí Maura, va estudiar  dibuix i pintura a l’escola Llotja, de Barcelona. En paraules de la mare, l’avi, a més d’artista amb majúscules, era un pintor decorador excel·lent, que havia fet decorats pel teatre Liceu de Barcelona, abans de la Guerra Civil. Anys després, la mare, en casar-se, va deixar els estudis a l’escola Massana, però ja de gran també es va dedicar a la pintura.

Així que suposo que no és estrany que jo acabés estudiant a l'Escola d'Arts Deià, on em vaig graduar en Arts i Oficis, especialitat d’Interiorisme, l’any 1998. El dibuix sempre m’ha agradat i se’m donava bé, però tenia un gran respecte pel color. No obstant, el temps m’ha ha abocat a dedicar-hi la meva devoció: és el què més em fascina en aquest món. La vida, sense colors, què seria?Per fer els seus, l’avi encara picava els minerals amb morter, els pesava amb balança i els mesclava. Diuen que feia uns colors extraordinaris... El morter i la balança sembla ser que segueixen en poder de la família Maura, les fórmules de l’avi s’han perdut per sempre. Però crec sincerament que el seu amor pel color m’ha arribat, d’alguna manera, com un regal meravellós.

Em va ensenyar a mirar i entendre els colors la meva mestra d’art, na Marina Berdalet i Andrés. I em vaig iniciar en el món de la Consulta de Color amb na Kate Smith, de Sensational Color. Amb na Lori Sawaya i el seu Camp Chroma vaig aprendre sobre la part més científica i tecnològica del color, per poder-ne abordar les estratègies basades en les seves dades espectrals, en el seu ADN (to, lluminositat o valor i croma).


Isabel de Yzaguirre,
La Colorista®

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada