dimecres, 24 de novembre de 2010

Paleta de colors per a una Vaixella de Tardor


Paleta de Colors per a una Vaixella de Tardor

Fa un temps el meu amic el dissenyador  Joan Moret  em va demanar que li fes una Paleta de Colors per a una Vaixella Estacional en Vidre compatible Murano.Vaig fer una mica de recerca i per mitjà de la ceramista Matoko Araki vaig assabentar-me d'una per a mi curiosa tradició: la de canviar la vaixella amb què es para taula d'acord amb l'Estació de l'any. Al Japó es denominen els colors que tenen les fulles a la Tardor amb un nom especial i per tot plegat vaig cercar imatges inspiradores d'aquest país. Aquests són els tons que vaig extreure i seleccionar de les fotografies.Vaig imaginar com lluirien al preciós material amb el qual s'havia de fer l'esmentada vaixella i la veritat és que em van encantar!

Vaig fer un intent de dibuixar i pintar algunes peces amb l'ajuda del Photoshop i d'aquesta paleta de colors, tot i no ser-ne una experta. I el resultat va ser el següent:
Va ser un exercici divertit  per a provar possibles combinacions de colors. Com podeu veure, no sóc pas cap dissenyadora especialitzada en Vaixelles, però tot plegat fou un plaer. També vaig crear un Paleta de colors per a una Vaixella d'Hivern, però d'aquesta n'informaré quan comenci l'Estació Blanca.

2 comentaris:

  1. Execelt prova en convinació de colors de l'època de l'any amb els tons mès desconeguts de les 4 estacións. Una demostració que no nomès l'estiu o la primavera tenen colors atractius. Si bé no són tant cridaners, estan plens de vida igualment.
    Enhora bona Isabel, Xavi.

    ResponElimina