dissabte, 4 de juny del 2011

Paleta de colors modernistes Barcelona 1


Amb aquest, començo una sèrie de posts sobre els colors de Barcelona. Alhora que intento captar-los, referiré en poques paraules alguns fets dels llocs escollits.

Avui vull mostrar la paleta de colors d'una de les cases construïdes dins el Parc Güell de Barcelona. Construït entre el 1900 i el 1914, el "Parc Güell"  fou el treball principal, i el més complet, de n' Antoni Gaudí, que va rebre l'encàrrec de construir una Park-City d'acord  al model de les que s'erigiren a Anglaterra a la segona meitat del s. XIX . Gaudí, que va concebre la seva obra com una àrea residencial tancada i emmurallada amb tots els serveis necessaris, fou ajudat pels també arquitectes  Josep Mª Jujol i Joan Rubió i Bellver.

En aquesta foto, corresponent a la Casa Rosada, en la qual visqué Gaudí durant vint anys, podeu observar una de les tècniques decoratives practicades en aquest període,  l'esgrafiat, al voltant de les finestres i a la façana.

En aquest exemple tenim una paleta amb rics tons apagats, rosat i roig vinós, junt a un beige sorrenc, que contrasta amb el negre de la tanca en ferro forjat i amb el verd obscur de les persianes mallorquines.Si el dia hagués estat més assolellat, aquest ramell de colors hauria quedat realçat pel blau radiant del nostre cel Mediterrani. No us perdeu la visita a aquest lloc meravellós si teniu a mà poder fer-la!



Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada