dimarts, 30 d’agost del 2011

El Color de l'any 2012 d'AzkoNobel, el Roig de Gerd Madur!

Com vaig dir fa uns dies, tinc notícies interessants dels Color Futures 2012 d'AzkoNobel. I heu-les aquí. El Color de l'any 2012 proposat per aquesta Companyia és el:


Roig de Gerd Madur!


Aquest color, radiant i viu, és alhora lúdic i seriós, dinàmic i dolç. En un periode històric tan canviant, ens recorda que no podem buscar solucions simples.



Evoluciona de les tintes pàl·lides d'anys anteriors cap a un color més confiat, que ens alegri els cors el 2012. Ho agraïrem en un món tan torbat com el que estem vivint!



"En una paleta de colors, el vermell permet fer contrastar un color, que en retrocedeixi un altre. O realça un matís fresc en el de més enllà. Pot canviar el joc en un instant!" (Traducció pròpia).





Un poderós modificador pels estats d'ànim, el roig és molt ben considerat arreu del món degut als seus significats simbòlics. A Xina és associat amb la bona sort; a l' Índia senyala felicitat matrimonial i és el color del vestit de les núvies... A moltes Societats Occidentals és el color de  la passió, del poder i de les festivitats. Els nens el prefereixen clarament i els adults admirem a aquells i aquelles que gosen vestir de vermell  en públic. És un color que aporta valor i significat,  emprat també per a alertar-nos dels perills. 






Les PARAULES CLAU atribuïdes a la Família dels Vermells per part d'AzkoNobel són:  BAIA,  MADUR, ROMÀNTIC, DELICIÓS .

El seu COLOR CLAU és definit com a " un roig tropical rosaci, com un rubor intens, amb una insinuació subtil i una aparença vaporosa...Com un camaleó:  tranquilitzador o tens, tènue o brillant, segons a què estigui aparellat". (Traducció pròpia).


Red's transition

"La intensa qualitat encesa del roig de 2011 és rebaixada per un vel boirós, obscur, que torna el nou vermell lleugerament més enigmàtic i versàtil". (Traducció pròpia).



No puc sinó relacionar-lo amb el Rosa Mareselva 2011 de Pantone i veure'l com una evolució lògica d'aquest. Pantone  encara no ha publicat el seu Color 2012, però ho farà aviat. Jo, de moment, admeto que m'he enamorat d'aquest Roig de Gerd Madur a primera vista!

I recordeu, si us voleu assessorar per millorar o canviar els colors a casa vostra, no dubteu a contactar amb mi! Com a Interiorista Consultora de Color, la meva feina és ajudar-vos a fer la millor tria d'acord amb els vostres gustos i desigs, i fer que el color flueixi harmoniosament en tots els aspectes del vostre projecte! 

NOTA: 

totes les imatges mostrades aquí pertanyen a l'AzkoNobel's Color Futures 2012, enllaçat a l'inici d'aquest post. També és la font de la informació escrita, de vegades citada literalment, de vegades interpretada a la llum del meu enteniment personal. Així doncs, les imatges originals i la informació pertanyen a la companyia AzkoNobel. Aquest Blog Post roman propietat de l'autora del blog, jo mateixa. Si en vols citar i reproduir alguna part em sentiré honorada. Tan sols et demano que reconeguis la font i em retroenllacis. Gràcies!!! 

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada