diumenge, 22 de febrer del 2015

T'atreu el color Pantone 2015, Marsala? Vols saber com emprar-lo al teu racó particular?

Segur que a aquestes altures has llegit moltes coses sobre Marsala, l'escollit per Pantone com el seu Color de l'any 2015, que s'inspira en els famosos vins sicilians d'aquesta denominació:

- Que si es tracta d'un ROIG VI TERRENAL i ROBUST. Que si és un color amb cos i solera, AFIRMATIU si s'empra sol, i òptim com a COLOR D'ACCENT  junt a d'altres. Que si és un color SEDUCTOR, que ens envolta i atrau amb la seva calidesa, que si és NUTRITIU...





Però de tot això ja n'has sentit a parlar. A tu t'atreu i vols saber com integrar-lo a la teva vida diària. Vols? Aquí t'explico com fer-ho.


A la porta d'entrada de casa teva rebrà calurosament a qualsevol que arribi: 




Pots utilitzar-lo com a color exterior, amb tot el seu croma o rebaixat. Tingues present el lloc on vius i l'entorn de casa teva, i si vols armonitzar amb les cases veïnes o destacar:


Tracy Blacher a Flickr.

Si t'agrada i disposes d'un espai prou gran, pots emprar-lo com a color principal.Recorda que els colors càlids i saturats empetiteixen visualment, apropen. En el cas contrari, posa'l com a color d'accent, per atreure la mirada cap a un punt concret.

Serà adient en sales d'estar, en una versió casual...





...o en d'altres més "chic":





Si et sembla massa potent i no obstant t'agrada, afegeix-lo amb detalls com mobiliari, objectes decoratius i tèxtils -cortines, tapisseries i catifes. Afegirà una pinzellada de càlida elegància a qualsevol estança.







Serà elegant a les cuines,  encara que es diu que els colors càlids fan venir gana. Però això pot ser bo en cas de tenir convidats a un àpat especial! 




Farà acollidor el teu dormitori ... i qualsevol estança que vulguis!



Vía Deconauta


Però, amb quins tons el podem combinar? Aquí us deixo algunes paletes de color.

- A Bridal Musings proposen aquestase combinacions per a Bodes y Events, aplicables també al teu vestuari, si t'abelleix:





I Sephora, juntament amb Pantone, ha creat aquesta paleta aplicada a maquillatge, per combinar amb Marsala:





A Stylize proposen aquestes combinacions per a vestuari, moda i productes per la llar:



Como pots veure,  Marsala armonitza amb tons neutres -crema, grisos, xocolata, teula- i també amb taronges, blaus i verds. Però fixa't bé en les propostes - ¡no tot val!

Espero que amb aquests consells t'animis i tinguis una guia que t'ajudi. Però recorda, de les tendències, aplica  tansols el què t'agradi: no has de seguir-les al peu de la lletra, i menys a casa teva, que ha de ser el teu oasi de pau i harmonia.

Isabel de Yzaguirre,
La Colorista®


2 comentaris: